Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

Merkel Tunus İle Göç Ve Mülteci Anlaşmasını İmzaladı

Almanya Başbakan Angela Merkel, Mısır’ın ardından ziyaret ettiği Tunus’ta göç ve mülteci anlaşması imzaladı.

DWelle İngilizce’ye göre, Merkel’in ziyareti sırasında imzalanan anlaşma kapsamında Almanya, iltica talepleri reddedilen insanların daha hızlı biçimde Tunus’a sınır dışı edebilecek. Bu arada, Almanya Tunus’un yoksul bölgelerinin gelişmesine destek amacıyla bu ülkeye 250 milyon euro tutarında bir yardım yapacak.
Angela Merkel, anlaşma için “Bu bizim için iyi bir haber” derken Tunus’a sağlanacak 250 milyon avro yardımın “Kırsal kalkınma, istihdam yaratma ve küçük şirketlere destek amacıyla kullanılacağını” söyledi. Tunus ziyaretinin, Almanya’nın Afrika’nın kuzeyindeki ülkelerle göç ve mülteciler ile bölgesel güvenlik alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik çabaların çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.