Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Merkel Türkiye'ye geliyor

BERLİN(ANKA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel,  terörle mücadele, mülteci kriz ve Suriye konularını görüşmek üzere Pazar günü Türkiye’yi ziyaret edecek. Almanya Dışişleri Bakanlığı da Türkiye ile ilgili seyahat uyarısını güncelledi.

Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye’nin güvenlik meseleleri, göçmen sorunu ve Suriye krizini görüşmek için pazar günü Türkiye’ye gideceğini açıkladı. Merkez'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi öngörülüyor. 

-“ANKARA MERKEZİNDEN KAÇININ”-

Bu arada, Ankara'daki terör saldırısı Alman Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye ilişkin seyahat uyarısını güncellemesine neden oldu. Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye gidecek vatandaşlara yönelik uyarılarının yer aldığı internet sayfasında, 10 Ekim'de Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasına eklemeler yapıldı.

Alman vatandaşları Ankara merkezinden kaçınmaya davet edilirken, bakanlığın seyahat uyarılarını dikkate almaları ve gelişmelerle ilgili Alman Dışişleri Bakanlığı ve basın yayın organlarını takip etmeleri uyarısı yapıldı.

-“'OPERASYONLAR SALDIRI RİSKİNİ ARTIRDI”-

DWelle’ye göre,Türkiye genelinde siyasi gerilimin artmasının beklendiğine dikkat çekilan açıklamada başka terör ya da şiddet olaylarının meydana gelebileceği vurgulandı.

Türkiye'de bulunan Alman vatandaşları başta büyük kentler olmak üzere gösteriler, seçim mitingleri ve kalabalıklardan uzak durmaya çağrıldı.

Türkiye'nin müttefikleriyle birlikte Temmuz ayından bu yana Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı operasyonlar yürüttüğü hatırlatılırken operasyonların terör saldırısı riskini artırdığına işaret edildi. Buna karşın Akdeniz ve tatil beldelerine henüz somut bir yansımasının olmadığı belirtildi.

Alman vatandaşları İstanbul'da toplu taşıma araçları ve kalabalık ortamlardan uzak durmaya, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Bingöl, Siirt, Muş, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Van’a gidecek olanlar ise resmi makamlara kayıt yaptırmaya çağrıldı.(ANKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.