Merkel ve Hollande'ın Kararı 'Ortak Çözüm'

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, pazartesi günü yapılacak Türkiye-AB Zirvesi öncesinde Paris’te bir araya geldi. İki lider arasındaki görüşmeden sığınmacı krizine ortak bir çözüm kararı çıktı.

François Hollande, Türkiye ve 28 AB ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirve için "Mülteci sorununa Almanya ve Fransa’nın verdiği cevap aynı. O da: Avrupa!" diye konuştu. Hollande, Avrupa’nın beklemekte olan sorunlara ortak çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya Başbakanı Merkel de Avrupa’nın doğusundaki sınır kontrollerine atfen “Tek taraflı çözümler bizi bir yere götürmez” şeklinde konuştu.

-“AB,  TAAHHÜTLERİNİN YERİNE GETİRİLECEĞİ GÜVENCESİNİ VERMELİ”-

Fransa’nın NATO’nun Ege misyonuna bir gemi ile katkı sağlayacağını kaydeden Hollande, 7 Mart’ta yapılacak zirvede “AB, daha önce vaat ettiği taahhütlerinin yerine getirileceğinin güvencesini vermelidir” dedi.

Angela Merkel de AB’nin dış sınırlarının daha iyi korunması ve iç sınırlardaki kontrollerin de aşamalı olarak kaldırılması konusunda Fransa Cumhurbaşkanı ile hemfikir olduklarını kaydetti.

-MÜLTECİ KOTASI KONUSUNDA SOMUT İLERLEME YOK-

DWelle’ye göre,  Suriyeli sığınmacıları mümkün olduğunca Suriye’nin komşu ülkelerinde tutmak ve gerekirse Avrupa’ya gelenleri Türkiye’ye geri göndermek hususunda hemfikir olan iki lider, mülteci kotası konusunda ise somut bir ilerleme kaydedemedi.

François Hollande, sadece Fransa’nın geçen sonbaharda verdiği taahhüte sadık kalıp 30 bin sığınmacıyı kabul edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.