Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB esnaf

Merkel’e, Ankara İçin Baskı Artıyor

Türkiye’de darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeler üzerine Almanya’da Başbakan Angela Merkel’e Ankara’ya karşı “kararlı tutum” sergilemesine yönelik baskının arttığı belirtiliyor.

Türkiye’nin AB üyeliğini artan biçimde sorgulayan Alman siyasilerden “Bu Türkiye’nin AB’de yeri yok”, “Üyelik müzakereleri askıya alınmalı’’ gibi tepkiler geliyor.

OHAL’ın ilan edilmesinden sonra Türkiye ile ilgili tartışmalarda AB üyeliğinin giderek daha yoğun biçimde sorgulanmaya başlandığına dikkat çekiliyor. Federal Meclis Başkanı

, Türkiye'de temel hakların giderek daha fazla kısıtlanmasından endişe duyduğunu belirterek, "Türkiye, Avrupa Konseyi üyesi olarak açık bir şekilde yükümlü olduğu Avrupa asgari standartlarından giderek daha fazla uzaklaşmaktadır" ifadelerini kullandı.

‘’Bu Türkiye’nin AB’de Yeri Yok’’

İktidardaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU)  ağır toplarından Lammert, DWelle Türkçe’nin yansıttığı açıklamasında “özellikle kitlesel tutuklama ve tasfiyelerin endişe verici olduğunu” belirterek,  “bu uygulamaların önceden hazırlığının yapıldığının anlaşıldığını” savundu.
CDU'nun kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU)  Genel Sekreteri Andreas Scheuer de, "Bu Türkiye'nin, bu Erdoğan Türkiyesi'nin, değerler üzerine kurulu ve temel hakları kabul etmiş bir Avrupa Birliği'nde yeri yoktur" savlarını dile getirdi.

‘’Müzakereler Askıya Alınmalı’’
 
Yeşiller federal meclis grup başkanı Katrin Göring-Eckardt da Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını gereğini savunarak, "Türkiye'de olağanüstü hal yürürlükte olduğu sürece müzakerelere devam edilemez" şeklinde konuştu.
Göring-Eckardt, Başbakan Merkel'i de Erdoğan ve Türk muhalefetiyle temasa geçerek hukuk devletinin bir an önce yeniden tesis edilmesi gerektiğini açıkça ifade etmeye çağırdı.
Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen Alman Sosyal Demokrat Parti'de (SPD) SPD Meclis Grup Başkanvekili Axel Schäfer de "Ankara'da iktidardakiler AB üyelik müzakerelerinin temelli dondurulması için ellerinden gelen herşeyi yapıyor" şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.