Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Mesut Barzani: “Yarın Referandum Yapılacak”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bugün BM Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ile yaptığı görüşmede, “Halkımız kararını verdi ve kararından dönmeyecek. 25 Eylül’de (yarın) referandum yapılacak” dedi.

Mesut Barzani, bugün Erbil'in Pirmam ilçesindeki Başkanlık Konutu'nda BM Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ile görüştü.

Rudaw’a göre, IKBY Başkanlıktan yapılan açıklamada Jan Kubis'in, Barzani’nin referandum, son gelişmeler ve referandumdan sonraki süreçle ilgili düşüncelerini öğrenmek istediği belirtildi.

Barzani ise BM ve uluslarası toplumun referandumla ilgili tavrını eleştirerek, “evrensel ilkelere göre tutum sergilemediler. BM’nin temel prensibi olan halkların kendi kaderini tayin etme hakkına riayet etmeden, Kürt halkının kendi kaderini belirleme kararına karşı tavır alındı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.