Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Hadise tarkan Ebru Gündeş İrem Derici kıbrıs ambulans İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu hüseyin çelik

Mısır, Güney Kore’den 32 Metro Treni Alacak

Mısır, Güney Kore ‘den 32 adet klimalı metro treni alacak. Alımın finansmanı için Güney Kore, Mısır’a 243 milyon euro tutarında uzun vadeli bir kredi sağlayacak.

Mısır Ulaştırma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamaya göre, Mısır, Güney Koreli Hyundai Rotem şirketi ile  Kahire metro sisteminin 3. hattı için 32 adet klimalı trenin alımını öngören bir anlaşma imzaladı.

Alım 243 Milyon Euroluk Kredi İle Finanse Edilecek 

Alımın finansmanı için Güney Kore’den 243 milyon Euro tutarında bir kredi sağlanacak. Bu arada, 33 yıl içinde geri ödenecek kredi için yüzde 0.1 faiz ödenecek. İlk dört tren ise 2019 sonuna kadar teslim edilecek.

Bu arada, Mısır ile Güney Kore arasında imzalanan anlaşmayı duyuran El Ahram, Kahire metro sisteminin halen günde 3 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığına dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:
MısırGüney KoreTrenMetro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.