Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi

İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi, Rusya’nın, Türkiye’ye uyguladığı yaptırımları irdeledi. Gazete, “Moskova, bir zamanlar müttefiki olan Türkiye’yi bir dizi ekonomik yaptırımlarla cezalandırıyor” yorumunda bulundu.

Telegraph’ta, “Moskova Türk inşaat ve turizm şirketlerini yasakladı” başlığı ile yayınlanan haberde “Sınırlamalar, Türkiye’nin hava sahasında bir Rus savaş uçağını düşürme kararından sonra iki ülke arasındaki sert atışmadaki son aşamaya vurgu yapıyor” diye yazıyor.

-“TÜRKİYE, ESAD KARŞITI İSYANIN KİLİT BİR DESTEKÇİSİ”-

Telegraph, Rusya ve Türkiye’nin, Eylül sonundan beri Moskova’nın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a destek amacıyla hava baskınlarını gerçekleştirme kararını almasından sonra görüş ayrılıklarını yaşadığını belirtirken Ankara’yı Esad karşıtı isyanın “kilit bir destekçisi” olarak niteliyor. 

-"YAPTIRIMLAR ZATEN BOCALAYAN TÜRK EKONOMİSİNİ ETKİLEYECEK"-

“Moskova şimdi bir zamanlar müttefiki olan Türkiye’yi bir dizi ekonomik yaptırımlarla cezalandırıyor” ifadesini de kullanan gazete “Kavga, Rus topraklarında Türklerin taciz edilmesine kadar vardı” dedikten sonra “İktisatçılara göre yaptırımlar, muhtemelen Türkiye’nin zaten bocalayan konomisini etkileyerek 2016 yılında GSYH’sını 0.3 ile 0.6 puan azaltacak” diyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.