Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Musul'da Kritik Buluşma

Irak’ta Erbil ile Bağdat arasındaki krizin çözülmesine yönelik uluslararası çağrılar sürerken Irak merkezi hükümet ve IKBY’nin askeri heyetlerinin dün akşam geç saatlerde Musul’da tekrar bir araya geldikleri öğrenildi.

Irak basınına göre, Musul kentinde ABD’nin gözetiminde Perşembe akşamı yapılan görüşmelere ilişkin olarak üst düzey bir güvenlik kaynağı, IKBY ve federal hükümetin askeri heyetlerinin "tartışmalı bölgelerin ortaklaşa idare edilmesine ilişkin askeri görüşmeleri tamamlamak üzere toplandığını" söyledi.

The Baghdad Post “toplantı, hayati önem taşıyor çünkü her iki taraf, tartışmalı bölgelere ilişkin anlaşmazlığı mümkün olan en kısa süre içinde çözmeyi umuyor” yorumunu yaptı.

Musul toplantısını da duyuran Erbil merkezli K24 ise, “Erbil ile Bağdat arasındaki sorunları çözüme kavuşturmak için başlayan ve sonuç alınamayan ilk görüşmelerden sonra iki taraftan heyetler tekrar bir araya geldi” dedi.

IKBY ile merkezi yönetim arasında “hala Kürdistan idaresi dışındaki Kürdistan topraklarındaki Irak ordusu varlığı üzerinde uzlaşma sağlanabilmiş değil” ifadelerini kullanan K24, heyetler arasındaki ilk toplantıda tartışmalı bölgeler ile sınır kapıları ve havalimanlarının denetimi konularında anlaşmaya varılamadığına dikkat çekti. Haberde şöyle denildi:

“Geçtiğimiz hafta içerisinde Erbil ile Bağdat askeri heyetleri arasında ABD gözlemci heyeti eşliğinde Musul'da gerçekleşen ilk toplantının ardından (Çarşamba günü) Irak ordusu, Erbil yönetiminin varılan anlaşmaya uymadığı yönünde açıklamada bulunmuş, Kürdistan Peşmerge Bakanlığı da heyetler arasında, imzalanmış herhangi bir anlaşmanın olmadığını açıklamıştı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.