Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Musul’daki Tarihi El Nuri Camisi'nin Minaresi Bombalandı

Musul’u kurtarma operasyonu sürerken kentin tarihi Büyük El Nuri Camisi’nin minaresinin bombalandığı bildirildi. Irak basını, minarenin bombalanması konusunda  “ABD ve IŞİD birbirini suçladı” dedi.

İngilizce yayın yapan Iraqi News, Büyük El Nuri Camisi’nin minaresinin bombalandığını duyurduğu haberinde cami için “IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin 2014 yılında Irak ve Suriye’de halifelik  ilan ettiği yerdir” ifadelerini kullandı.

Bu arada, “İslam Devleti militanları ve ABD’nin Çarşamba günü Musul’un en eski camisinin minaresinin yok edilmesi konusunda birbirini suçladığına” dikkat çekildiği haberde “Üst düzey bir ABD generali, Musul’daki Büyük El Nuri Camisi’nin İslam Devleti militanlarınca yok edilmesini ‘Musul ve Irak halkına karşı bir suç’ olarak niteledi” denildi.
Iraqi News haberinde “İslam Devleti’nin ise, ABD liderliğindeki koalisyona ait savaş uçaklarını sorumlu tuttuğuna" dikkat çekti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.