Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

NATO Askeri Komite Toplantısında Ortadoğu’da Kolektif Savunma Ve Caydırıcılık Görüşüldü

NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısında NATO’nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan kolektif savunma ve caydırıcılık kapsamında alınan tedbirler görüşüldü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bugün 179’uncu NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları toplantısı düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın katıldığı toplantının oturumlarında NATO’nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan Güney Bölge Stratejisi, kolektif savunma ve caydırıcılık kapsamında alınan tedbirler ve ittifakın komuta ve teşkilat yapısının iyileştirilmesi ana başlıklarının görüşüldüğü belirtildi.

Orgeneral Akar, toplantı kapsamında ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Avustralya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Bınskın, Kanada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Jonathan Vance ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı Oramiral Evangelos Apostolakıs ile birer görüşme gerçekleştirdiği de ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.