Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs türkiye yunanistan suriye vakıfbank abd ANTALYA merkez bankası esnaf

NYT’ya göre, Pentagon, 'Eğit-Donat' programında önemli bir revizyon planlıyor

NEW YORK (ANKA) – ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon)  Suriye’de IŞİD’le mücadele amacıyla  ılımlı isyancılara yönelik yürütülen “eğit-donat” programının “ciddi eksiklikleri”ni kabul ederek programda önemli bir revizyon hazırlamakta olduğu bildiriliyor. New York Times gazetesi, Pentagon’un yaptığı çalışmaları duyurduğu geniş haberinde daha güvenli bölgelere daha büyük sayıda savaşçının gönderilmesi, kendilerine  daha iyi istihbarat sağlanması ve savaşma yeteneklerinin iyileştirilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

New York Times gazetesi, Pentagon’un “eğit-donat” programında öngördüğü değişikliklerin, Temmuz ayında program kapsamında eğitilen ilk 54 Suriyeli savaşçının birçoğunun El Kaide’ye bağlı El Nusra tarafından saldırılması ve bazılarının kaçırılması üzerine gündeme geldiğini anlatıyor.

El Nusra saldırısının programın ciddi eksikliklerini gözler önüne serdiğini belirten gazete, eksikliklere isyancıların yeterince hazırlanmamasını, Suriye’ye çok küçük gruplar halinde gönderilmesini, yerel halkın desteğine sahip olmamasını, düşmanlarına ilişkin istihbarat yetersizliğini, Türkiye’deki mülteci kamplarındaki olan akrabalarını ziyaret etmelerine izin verilmesini örnek gösterdi.

-“HENÜZ KARAR VERİLMEDİ”-

Gazete, Pentagon üst düzey yetkililerinin halen üzerinde durduğu “gizli” seçenekler arasında Suriye’ye daha büyük isyancı grupların gönderilmesi, yerel halkın desteğinin sağlanması için konuşlanma bölgelerinin değiştirilmesi ve savaşçılara sağlanan istihbarat iyileştirilmesinin yer aldığını  belirtti. Gazete “Konuya ilişkin bilgilendirilmiş olan dört üst düzey Savunma Bakanlığı ve Obama Yönetimi yetkilisine göre, belirli öneriler konusunda henüz karar verilmedi” dedi.

Pentagon’un Türkiye ve Ürdün’de uyguladığı eğit donat programını kurtarma çabasının dünyanın Ortadoğu’daki çatışmalardan kaçarak Avrupa’ya yönelen binlerce mülteci sorununa odaklandığı bir döneme rastladığına işaret edilen haberde “Washington ve Avrupa başkentlerindeki yetkililer, bu kitlesel göcü durdurulmasının,  mültecilerin halen kaçtıkları bölgelerde barış ve istikrar götürmeye yönelik kapsamlı bir uluslararası çabayı gerektirdiğini kabul ediyor” sözlerine de yer verdi. (ANKA)

(CN/ORH) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.