Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

“Ortak Düşman Rus-Türk Barışından Rahatsız”

Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırına ilişkin, “Dış kaynaklı güçler, bu korkunç terör saldırılarıyla Rus-Türk barışına engel olmaya çalıştı. Amaç belli. Ortak düşman Rus-Türk barışından rahatsız ve bir tezgâhlar kurmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Rus basınında yer alan haberlere göre Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan saldırıya ilişkin şu yorumu yaptı:

“Dış kaynaklı güçler, bu korkunç terör saldırılarıyla Rus-Türk barışına engel olmaya çalıştı. Saldırıların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinden saatler önce gelmesi dikkat çekici. Amaç belli. Ortak düşman Rus-Türk barışından rahatsız ve bir tezgahlar kurmaya çalışıyor. Türkiye’nin son günlerde Moskova ile yakınlaşması ve ilişkilerin düzelmesi yönünde atılan adımlar dış kaynakları huzursuz ediyor. Rusya ve Türkiye Avrasya’nın 2 önemli gücü. Eğer bu 2 ülke el ele verirse bölgede hiç bir sorun kalmaz. Rus-Türk işbirliği, bölge barışı, huzuru ve istikrarının garantörü. Rus-Türk barışını bozmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamayacak. Bu güçler başaramayacaklar. Rusya ve Türkiye bundan sonra teröre tek yumruk olacak ve dünyaya anlamlı işbirliği mesajı verecek.”

“Putin Taziyeleriyle Acımızı Paylaştı, Kalbimizi Fethetti”

Saldırılarla ilgili Putin’in Türkiye halkına gönderdiği taziyeleri hatırlatan Çetin, “Sayın Putin bu taziyeleriyle acımızı paylaştı, bizleri duygulandırdı, kalbimizi fethetti. Bunlar unutulmaz dostluklar” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.