Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti

Pandalar, Yeni Koronavirüsü Hastalarına Moral Verecek

Çinliler için özel bir anlam taşıyan pandalar, yeni koronavirüsü salgınında görev almaya hazırlanıyor. Hastalığa yakalanan bir kişinin WeChat’teki bir sohbet grubunda iyileştikten sonra pandaları ziyaret etmek istediğini söylemesinden sonra yetkililer harekete geçti. Bu hastanın dileğini öğrenen pandaların yaşam alanı olan Chengdu Araştırma Üssü Müdürü Zhang Zhihe, pandaların videosunu yapma kararı aldıklarını söyledi.


 
“Dev pandaların oynadığı bir videoyu yapmaya karar verdik çünkü bu tombul, sevimli hayvanların neşe ve güç getireceğine inanıyorum” dedi. Parkta yaşayan 2 bin panda arasından videoda oynayacakların seçiminin yapılmasının ardından önce senaryo yazıldı, ardından da çekimler başladı. Zhang, “Ben ve ekibin panda seçimini yaptıktan sonra hastalarla paylaşmak istediğimiz ilham verici mesajlardan oluşan bir senaryo hazırladık” dedi.
 
Yaklaşık 36 saat süren video çekimlerinin ardından montaj aşamasına geçildi. Zhang, “Videonun yıldızı kadın panda Chenglang oldu. Sadece 42.8 gram olarak yaklaşık bir insan başparmak büyüklüğünde doğan Chenglan, tüm ülkede ilgi kaynağı olmuştu. Kendisi şu anda oldukça sağlıklı ve 18.7 kg ağırlığında” bilgisini verdi. Son düzeltmelerin yapılmasının ardından video, sosyal platformlar aracığıyla paylaşılacak.
 
Sichuan’ın ulusal acil tıbbi kurtarma ekibi ile Li Xin de video ile ilgili olarak “Hastalar için yaptıklarından çok etkilendim. Hastalar videoda sadece panda görebilseler de, onlara mutluluk vereceğinden eminim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.