Öne Çıkanlar Arap Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çin Ulusal Bayramı galataport

Paris’teki Netanyahu-Macron Görüşmesi ‘Gergin’ Geçecek

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu’nun bugün Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapacağı görüşmenin “gergin” geçmesi bekleniyor.

Haaretz Gazetesi, Paris mahreçli haberinde, Emmanuel Macron’un, Donald Trump’ın kararını açıkladığı konuşması hemen öncesi Netanyahu’yu telefonla arayan ve o yöndeki bir admın potansiyel bölgesel etkileri konusunda uyaran "ilk Avrupa lideri" olduğuna dikkat çektikten sonra “Pazar günü Macron, açıklamanın ardından Netanyahu’ya evsahipliğini yapan ilk lider olacak” diyor.

Netanyahu’nun Paris ziyaretinin Trump’un kararından önce geçen ay kesinleştirildiğini belirten gazete, “Elysee Sarayı’ndaki buluşma aslında dostane bir öğle yemeği olarak planlanmış, İran’a odaklanması öngörülmüştü. Ancak ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması üzerine şimdi Macron’ın İsrail’in Doğu Kudüs ve Batı Şeria’ya ilişkin niyetleri konusunda açıklama isteyeceği daha gergin bir mesele olması bekleniyor” ifadelerini kullanıyor.

NETANYAHU, TRUMP'I KINAYAN AVRUPA'YA SERT ÇIKTI

Haberde ayrıca Netanyahu, Paris'in yanısına Brüksel’deki Avrupa Birliği ile görüşmeleri de kaypasan geziye hareketinden önce dün yaptığı açıklamaya da dikkat çekti. 

Netanyahu, açıklamasında Trump’ın kararını kınayan Avrupa ülkelerini sert dile eleştirirken, “Onlardan çifte standart kabul etmeyeceğim. Trump’ı kınayan ancak roket atışını kınamayan sesler duyuyorum. İki yüzlülüğü kabul etmeyeceğim. İsrail’i başı dik temsil edeceğim” şeklinde konuştu. 

TEL AVİV’DEKİ PROTESTOLAR

Haaretz, diğer bir haberinde ise dün gece Tel Aviv kentinde gerçekleşen Netanyahu hükümeti karşıtı protestolara da dikkat çekti.

 “On binlerce İsrailli, İkinci Utanç Yürüşüşü’nde Netanyahu’yu protesto etti” başlıklı haberde, “Başbakan bir dizi kilit görüşmeler için Avrupa’ya giderken onbinlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetindeki yolsuzluğu protesto amacıyla Tel Aviv sokaklarına döküldü” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.