Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Pentagon: SDG İle Devriyelere Başladık

Türkiye’nin tüm tepkilerine rağmen Washington, YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile yoğun işbirliğini sürdürüyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, SDG ile devriyelerine başladıklarını duyurdu.

Basın mensuplarına konuşan Albay Rob Manning, “Cuma günü ABD kuvvetleri, SDG ortaklarımızla Suriye’nin kuzeydoğu sınırları boyunca güvence devriyelerine başladı” dedi.

Suriye’de tüm tarafların terör örgütü DEAŞ’ın yenilmesine odaklanması gerektiğini söyleyen Manning, “Bu spesifik devriyeler için düzenlemiş bir takvim veya düzenlilik söz konusu değil, bu devriyeler bize, SDG ortaklarımıza ve Türkiye’ye bölgenin güvenliğini sağlama imkanı tanıyacaktır” şeklinde konuştu.

Pentagon Sözcüsü, Türk ve ABD’li askerlerin Menbiç bölgesinde ortak devriyelere başladığını ve bu devriyelerin DEAŞ’ı kalıcı bir şekilde yenme hedefine odaklanmalarını sağlayacağını da belirtti.

Bu arada Manning’in açıklamalarına dikkat çeken K24 de “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin kuzeydoğusunda Suriye Demokratik Güçleri (SDG) mevzilerine top atışı yapmasının ardından ABD’nin SDG ile bölgede devriye başlattığını” kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.