Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Peskov: Putin ve Erdoğan Tahran'da Ayrı Bir Görüşme Yapacak

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Eylül ayında İran’ın başkenti Tahran'da Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılması planlanan üçlü zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ayrı bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

İzvestiya gazetesine göre Dmitri Peskov, "Eylül'de Rusya, Türkiye ve İran liderleri arasında Tahran'da gerçekleştirilecek zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ayrı bir görüşme gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

4'lü Zirve Gerçekleşmeyecek

Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Eylül'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katılımıyla İstanbul'da yapılacağını söylediği 4'lü zirvenin gerçekleşmeyeceğini de belirtti.

Haberde cumhurbaşkanlığı basın dairesinden bir kaynağın da 4'lü zirve ile ilgili "İstanbul'da görüşme gerçekleştirileceği yönünde bize bir bilgi gelmedi" dediği ileri sürüldü.Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağın da böyle bir görüşmenin gündemde olmadığını ifade ettiği kaydedildi. 

Bu arada, haberi yansıtan Sputnik de “Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran'ın liderleri arasındaki üçüncü zirvenin Eylül başında yapılmasının planlandığını belirtmişti” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.