Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Peskov: Teröristlerce Kullanılan İHA’lar Suriye’deki Üsler İçin Tehlike Oluşturuyor

 Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov,  Suriye’nin İdlib meselesinin Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin katılımıyla Cuma günü Tahran’da düzenlenecek zirvenin başlıca gündem maddelerinin biri olacağını söyledi.

Gazetecilere konuşan Dimitri Peskov, Suriye’nin İdlib kenti meselesinin Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin katılımıyla Cuma günü Tahran’da düzenlenecek Suriye zirvesinin başlıca gündem maddelerinin biri olacağını belirtirken, İdllib’teki “teröristlerce kullanılan insansız hava araçlarının Rusya’nın Suriye’deki üsleri için tehlike oluşturduğunu” vurguladı.

“İdlib’teki durum, Moskova ve Şam için ile Ankara ve Tahran’da özel bir endişe konusu olmayı sürdürüyor” diyen  Peskov, İdlib’e yerleşmiş “büyük miktarda teröristin olduğunu, bunun durumda genel bir istikrarsızlaştırmaya yol açtığını, siyasi ve diplomatik çabaları olumsuz etkilediğini” kaydetti.

Sputnik News’e göre Kremlin Sözcüsü,  İdlib’teki durumun, Suriye ihtilafına son vermek amacıyla Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türk ve İranlı mevkidaşları Recep Tayyip Erdoğan ve Hasan Ruhani arasında Cuma günü Tahran’da düzenlenecek zirvenin “gündemin en başlıca maddelerinden biri olacağını” da ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.