Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Peugeot-Citroen Arabaları Üreticisi PSA İran’dan Çekiliyor

ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilip bu ülke ile iş yapan şirketlere yaptırım uygulayacağını açıklamasının ardından Fransa'nın PSA grubu  İran'daki tüm ortak projelerini askıya alacağını açıkladı.

Nükleer anlaşmanın korunması için İran ile anlaşmaya taraf diğer ülkeler arasında görüşmelerin yapıldığı bu dönemde Peugeot-Citroen arabalarını üreten Fransa'nın PSA grubu ABD'nin İran karşıtı yaptırımlarını engellemek için İran'daki tüm ortak projelerini askıya alacağını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, PSA grubu söz konusu ambargolara uymak amacıyla 6 Ağustos'a kadar İran ile ortak ticari faaliyetlerini askıya almaya yönelik süreci başlattı.

PSA ayrıca Fransa hükümeti aracılığıyla da ABD'li yetkililerle bu konuda bir tür muafiyet sağlamak için diyalog başlattığını açıkladı.

İRAN:TOTAL PROJEDEN AYRILIRSA YERİNİ ÇİN ŞİRKETİ ALACAK

Mehr News bu gelişmeyi duyurduğu haberinde, İran Petrol Bakanı Bican Zanganeh’e aften Fransız petrol devi Total şirketinin de İran’ın Güney Pars projesinde kalabilmek için bir muhafiyeti müzakere etmek amacıyla iki aylık süresinin olduğunu belirtti.

Zanganeh, “Total, bir muhafiyet sağlayamaz ve projeden çıkmak zorunda kalırsa eğer Çin Ulusal Petrol Kurumu (CNPC) Fransız şirketinin yerini alacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.