Pilot 'herkes beni hatırlayacak' demiş

Germanwings uçağının yardımcı pilotu Lubitz’in eski kız arkadaşı, Lubitz'in "Bir gün öyle bir şey yapacağım ki tüm sistem değişecek, herkes beni hatırlayacak' dediğini söyledi.

BERLİN

Fransa’nın güneyinde düşen Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings uçağını düşüş anında kullanan 27 yaşındaki yardımcı pilot Andreas Lubitz'in eski kız arkadaşı, birlikte oldukları dönemde Lubitz'in kendisine "Bir gün öyle bir şey yapacağım ki tüm sistemi değiştirecek, herkes benim ismimi bilecek ve beni hatırlayacak" dediğini iddia etti.

Alman Bild gazetesine konuşan yardımcı pilotun eski kız arkadaşı, Lubitz'in özel hayatında çok sevgiye ihtiyacı olan biri olduğunu söyledi. Hostes olan ve ismini vermek istemeyen Lubitz'in eski kız arkadaşı, yardımcı pilot ile aynı uçuşlarda bulunduğunu belirtti.

Yardımcı pilotun eski kız arkadışı, uçağın düştüğünü öğrenince Lubitz'in daha önce kendisine söylediği sözleri hatırladığını dile getirdi ve "Bana 'Bir gün öyle bir şey yapacağım ki tüm sistemi değiştirecek, herkes benim ismimi bilecek ve beni hatırlayacak" demişti. Ne demek istediğini anlamamıştım ama şimdi anlamlı hale geliyor" diye konuştu. 

Lubitz'den neden ayrıldığı sorulan hostes, "Sorunu olduğu ortaya çıkınca ondan ayrıldım. Konuşmalarımızda birden bana bağırmaya başlıyordu. Korkuyordum" ifadesini kullandı. 

"Hastalığı hakkında pek fazla konuşmuyordu ancak bu yüzden psikiyatrik tedavi gördüğünü söylüyordu" şeklinde konuşan Lubitz'in eski kız arkadaşı, uçağı neden düşürmüş olabileceği sorulduğunda, "Sağlık sorunları yüzünden Lufthansa'da pilot olma hayalinin mümkün olmayacağını fark etmesi ile ilgisi olabilir" dedi. 

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra Lubitz’in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti.

Düsseldorf Savcılığı tarafından Lubitz'in evinde yapılan aramada, kazanın meydana geldiği günü de kapsayan yırtılmış doktor raporlarının bulunduğu ifade edilmiş, yardımcı pilotun böylelikle işverenden ve çevresinden hastalığını gizlemeye çalıştığına işaret edilmişti.

Muhabir: Neslihan Doğan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.