PKK saldırılarına 'tepki eylemleri' El Cezire'de haber oldu

DOHA(ANKA) - Dağlıca ve Iğdır'da PKK saldırıları sonrası Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen “tepki eylemleri”ni duyuran El Cezire, Ülkü Ocakları'nın yurt genelinde “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşleri düzenlediğini, bazı eylemlerde HDP ve CHP binalarına saldırıldığını anlatıyor.

El Cezire, saldırı uğrayan HDP Genel Merkezi'nin durumu dahil görüntülere yer verdiği haberinde, "Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu PKK saldırısı sonrası başlayan tepki eylemleri, Türkiye'nin dört bir yanında devam etti. İstanbul, Ankara, Iğdır, Zonguldak, Urfa, Mersin, Adana,Tokat, Aksaray, Yozgat, Kastamonu, Bursa ve Gaziantep dahil pek çok kentte düzenlenen eylemlerde Türk bayrağı açarak slogan atan yüzlerce kişi yürüdü” diyor.

-HDP VE CHP'YE SALDIRILAR-

Haberde özellikle HDP'nin Ankara'daki genel merkezine düzenlenen saldırıya dikkat çekilirken, "Bina kalabalık bir grup tarafından taşlandı, binanın camları kırıldı. Daha sonra birkaç kişilik gruplar binaya girdi. Binanın ikinci katındaki bilgi işlem odasında yangın çıktı. Aday evrakının hepsi yandı, bilgisayarlar kullanılamaz hale geldi” ifadeler kullanılıyor.  

El Cezire çeşitli kentlerde de HDP’ye yönelik saldırılara da yer verdikten sonra  Ankara Sincan’da da akşam saatlerinde CHP’nin ilçe binasına kalabalık bir grup baskın yaptığını, eylemler sırasında Doğu ve Güneydoğu'ya yolcu taşıyan bazı otobüsler de saldırıya uğradığını söylüyor.(ANKA)

(CN/OLÇ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.