Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Pompeo: Yaptırımlar İran Halkını Değil Rejimi Hedef Alıyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin 5 Kasım’da “İran rejimine karşı sert yaptırımları” uygulamaya koyacağını belirtirken yaptırımların halkı değil, rejimi hedef alacağını öne sürdü.

Mike Pompeo, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın İran nükleer anlaşmasından çekilme kararının ardından İran’ın petrol ve bakancılık sektörlerine yönelik olarak yeniden uygulamaya konulacak olan yaptırımların “İran halkına karşı olmadığını” savundu. Pompeo şu ifadeleri kullandı:

“5 Kasım, İran’ı yöneten rejime karşı sert yaptırımları uygulamaya koyacağız. Amacımız İran’ı yıkıcı faaliyetleri terkemeye zorlamaktır. Yaptırımlar, rejmii hedef alacak, hükümetin kötü yönetimi, hırsızlıkları ve vahşetinden acı çeken halkı değil.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.