Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir

Prof. Dr. Cohen, Covid-19’un Aralık Ayında Fransa’da Görüldüğünü Doğruladı

Fransa’nın Seine-Saint-Denis şehrinde görev yapan Profesör Dr. Yves Cohen, ülkesinde ilk Covid-19 vakasının Aralık 2019’da görüldüğünü doğruladıklarını açıkladı. Şehirdeki Avicenne ve Jean Verdier hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinin başkanlığını yürüten Yves Cohen dün Fransa’da yayın yapan BFM TV’ye konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 


 
Görevli olduğu hastanede geçen aralık ayı sonunda COVID-19 vakası bulunduğunu tespit ettiklerini aktaran Cohen, şöyle konuştu: Avicenne Hastanesi ve Jean Verdier Hastanesi’nin yoğun bakım ünitelerinden sorumluyum. Geçen aralık ile ocak arasında hastanemizde pnömoni tedavisi gören ve nükleik asit test sonuçları negatif çıkan hastalara yeniden test yaptık. Daha önceki nükelik asit testleri, Covid-19 için değil, sadece influenza ile diğer korona virüsü tipleri için yapılmıştı. Yeniden test kabul eden 24 hastadan birinin sonucu pozitif çıktı. 27 Aralık 2019’da bu hasta, Jean Verdier Hastanesi’nde tedavi görmüştü.
 
Baba ve iki çocuğu hastalığı yenip taburcu oldular
 
Prof. Dr. Yves Cohen, test sonuçlarının doğruluğunu kesinleştirmek için hastaya iki defa nükleik asit testi yapıldığını ve iki sonucun da pozitif çıktığını belirtti. Edinilen bilgilere göre, söz konusu erkek hastanın iki çocuğu da Covid-19’a yakalandı ve hepsi taburcu oldu. Hastanın eşinde ise Covid-19 saptanmadı. 
 
Yves Cohen’e göre, söz konusu hastanın Covid-19’a nerede ve ne zaman yakalandığı ve hatta Fransa’daki ilk vaka olup olmadığı henüz kesinleştirilemedi. Söz konusu hastalar, Fransız hükümetinin ülkedeki ilk Covid-19 vakasını duyurmasından bir ay önce tedavi gördü. Fransa hükümeti 24 Ocak'ta yurt dışından gelen bir kişide Covid-19 tespit edildiğini ve bu hastanın ülkedeki ilk Covid-19 vakası olduğunu duyurmuştu. Salgın şubat ayı sonunda ülkede ciddi şekilde yayılmıştı. 
 
Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ülkede tespit edilen Covid-19 vakalarının sayısı dün yerel saatle 14.00’te 131 bini aştı. Pasteur Enstitüsü tarafından kısa süre önce açıklanan bir araştırma sonucuna göre, Fransa’da Covid-19 salgını ocak ayında yurt dışından gelen vakalardan değil, yurt içinde yayılan ancak kaynağı belli olmayan bir çeşit virüs ailesinden başladı. Araştırma ayrıca, bu virüsün Fransa’nın kuzey bölgesinde bir süredir yayıldığını ancak virüse yakalananların çoğu sadece hafif semptomlar gösterdiği veya asemptomatik olduğu için virüsün fark edilmediğini ortaya koydu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.