Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi Arap 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı

Putin: Ateşkes Teröristler İçin Geçerli Değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de bu geceyarısı başlayacak ateşkesin “terörist gruplar” için geçerli olmayacağını söyledi.

Rusya'nın iç güvenlik servisi FSB'nin bir toplantısında konuşan Putin, Suriye'deki ateşkes sürecinin “zor ve çelişkili” olacağını belirtti ancak bu ülkedeki krizin sona erdirilmesi için “barışçıl yoldan başka bir yolun” olmadığını vurguladı.

Putin ayrıca, ABD'yle vardıkları ateşkes anlaşmasının amacının, Suriye krizinin siyasal çözümüne katkı sağlamak olduğunu belirtti.

-“SURİYE'DE IŞİD DIŞINDA DA TERÖRİST GRUPLAR OLDUĞUNU KİMSE UNUTMASIN”-

Suriye'deki ateşkesin IŞİD, El Nusra ve BM tarafından “terörist” kabul edilen diğer gruplar için geçerli olmayacağını belirten Putin, "Bu gruplara karşı kararlı bir mücadele sürdürmeye devam edeceğiz. Amerikalı partnerlerimizin de bunu hesaba katmasını umuyoruz. IŞİD dışında başka terörist grupların da olduğunu kimse unutmamalı" dedi.

-“ATEŞKESE UYAN GRUPLARA HAVA SALDIRISI DÜZENLEMEYECEĞİZ”-

Vladimir Putin, Suriye'de savaşan tüm grupların ateşkese uyacaklarını bugün öğlene kadar Rusya ya da ABD'ye bildirmeleri gerektiğini anımsatarak "Böyle haberler almaya başladık. Ateşkese uyacaklarını söyleyen bu gruplara ne ABD ne de biz hava saldırıları düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu arada Avrupa'daki sığınmacı krizine Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonu neden olmadığını da vurgulayan Putin, bu sorunun hava saldırılarından çok daha önce başladığını ve buna Ortadoğu'daki istikrarsızlaşmanın sebep olduğunu söyledi.

“'RUSYA'YI ORTADOĞU'DAN GELEBİLECEK MİLİTANLARA KAPATMALIYIZ”-

Vladimir Putin, Rus hava kuvvetlerinin Suriye'deki hava operasyonlarına “zamanında” başladığını belirtti ve "Rusya'yı Ortadoğu'dan gelebilecek militanlara kapatmamız çok önemli" dedi.

Anahtar Kelimeler:
PutinSuriyede Ateşkes
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.