Putin BMGK Üyeleriyle Türkiye'yi Konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle Suriye-Türkiye sınırındaki durumun “tırmanmasını” konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin'in Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle gerçekleştiği görüşmenin içeriğine ilişkih bilgi verirken "Toplantı sırasında Suriye'deki durum ve özellikle de Suriye-Türkiye sınırındaki durumun tırmanması detaylı bir biçimde görüşüldü" şeklinde konuştu.

Peskov’un açıklamasını yansıtan Sputnik haberinde ise “Türkiye'nin, önceki haftasonundan beri Suriye'nin kuzeyinde etkin olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı olan Halk Savunma Güçleri'ne (YPG) topçu saldırısı düzenlediğine dair haberler geliyordu” dedi.

-“PETROL PİYASALARINDAKİ GELİŞMELER DE ELE ALINDI”-

Diğer taraftan Peskov, görüşmelerde dünya petrol piyasalarındaki gelişmelerin ve Rusya'yla ilgili sosyal ve ekonomik meselelerin de ele alındığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.