Putin, Kahire’de Nükleer Enerji İşbirliğini Görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Türkiye’ye yapacağı çalışma ziyareti öncesi görüşmelerde bulunacağı Mısır'ın başkenti Kahire’de Dabaa Nükleer Santral Projesi ve Rus uçakları uçuşlarının yeniden başlamasına ağırlık verileceği açıklandı.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, ziyaret öncesi Rusya’nın İngilizce haber kanalı Russia Today ile yaptığı mülakat sırasında Vladimir Putin ile Mısır mevkidaşı Abdel Fattah El Sisi arasındaki görüşmelerin 2015 yılında bir Rus uçağının Sına’ya çakılmasının ardından askıya alınan Rus uçuşlarının yeniden başlaması ve Dabaa Nükleer Santralı yapımına odaklanacağını söyledi.

Bu arada, Vladimir Putin’in Kahire ziyaretine dikkat çekten Mısır’ın önde gelen gazetesi Al Ahram, İngilizce sitesinde 224 kişinin öldüğü Rus uçağı olayından sonra Moskova'nın güvenlik taleplerini karşılamak amacıyla Mısır’ın daha sıkı güvenlik önlemlerini aldığına dikkat çekiyor.

El Ahram, Putin'in ziyareti sırasında Rusya’nın Kasım 2015’de yapılan bir anlaşma uyarınca finanse etmeyi ve işletmeyi kabul ettiği Dabaa Nükleer Santral Projesinin de ele alınacağını vurgularken, Mısır’ın proje ile ilgili kontratları bu yılın sonundan önce tamamlamayı beklediğini belirtti.

Bu arada haberde, Mısır Dışişleri Bakanı Şükrü’nün ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını reddettiklerini teyit ederken Washington’un attığı adımı “tehlikeli bir tırmanma” olarak nitelediğine de işaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.