Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Putin: Rus-Çin İşbirliği Çok Kutuplulaşmayı İlerleten Önemli Unsurlardan Biri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, Rus-Çin işbirliğinin dünyada çok kutuplulaşmayı ilerleten önemli unsurlardan biri olduğunu belirtti.

Yıllık basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Putin, Rus-Çin işbirliğinin uluslararası istikrarı ve hukuku koruyan önemli bir güç olduğunu belirtti.

İki tarafın kapsamlı stratejik ortaklık işbirliğini pekiştireceğini ve iki ülke halklarına daha fazla yarar getireceğini dile getiren Rus lider, "Halihazırda iki ülke arasındaki karşılıklı güven, tarihin en iyi dönemini yaşıyor. Bu, ikili ekonomik işbirliği için sağlam bir zemin oluşturuyor. Şimdi ikili dış ticaret hacmi 100 milyar doları geçti, gelecekte bu miktarı 200 milyar dolara yükselteceğiz" dedi.

Rus-Çin işbirliğinin büyük öneme sahip olduğunu aktaran Putin, bu işbirliğinin dünyada çok kutuplulaşmayı ilerleten önemli unsurlardan biri olduğunun altını çizdi.

Putin ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi'nin Rusya'ya yönelik yaptırımların onaylamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Putin, "Bu, kesinlikle Rusya'ya karşı hasmane bir tavır. Elbette ikili ilişkilerimizi etkileyecek. Yaptırımlara, mütekabiliyet ilkesiyle cevap vereceğiz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.