Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Putin: Seçim Erdoğan’ın Büyük Bir Otorite Olduğunu Kanıtladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’deki seçimlerde yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Vladimir Putin, Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, Türkiye'deki seçimlerin sonucunun, “Erdoğan'ın büyük bir siyasal otoritesi olduğunu tamamen kanıtladığını” ifade etti.

"ERDOĞAN'IN POLİTİKALARINA BÜYÜK DESTEK"

Vladimir Putin, mesajında ayrıca “seçim sonucunun, Türkiye'nin güncel sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi ve ülkenin dış siyasetteki pozisyonunun güçlenmesi için Erdoğan liderliğinde izlenen politikalara gösterilen büyük desteğin ispatı olduğunu” da belirtti.

Sputnik’e göre Putin, Rusya ve Türkiye'nin “bir dizi alanda kendinden emin bir biçimde stratejik seviyeye ulaşan ortaklık ilişkilerinin devamlı gelişmesinden memnuniyet duyduğunu” da söyledi.

"SIKI İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ"

Türkiye ile kapsamlı diyaloğu sürdürmek ve hem ikili hem bölgesel hem de uluslararası meselelerde sıkı bir biçimde ortak çalışmaya devam etmeye hazır olduklarını da kaydeden Putin, bu işbirliğinin, hem Rusya hem de Türkiye halklarının temel çıkarlarına uygun, Avrasya'da istikrar ve güvenliğin korunması için önemli olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.