Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Aleyna Tilki Yıldız Tilbe Sertab Erener demet akalın zorlu psm marmaris gülben ergen sezgin tanrıkulu

Putin: ‘’Türkiye İle Yeniden Tam Teşekküllü İlişki İstiyoruz’’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ilişkileri canlandırma çalışmalarına ilişkin “Türkiye'yle ilişkilerimizin tam teşekkülü olarak yeniden kurulmasını içten bir biçimde istiyoruz" dedi.

Putin, Rusya ile Türkiye  arasındaki ilişkileri normalleşmesi için yaptığı çaba ve aracılıktan dolayı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e teşekkür etti.

Putin Nazarbayev’le Bir Araya Geldi

Vladimir Putin, Kazakistan Başkanı Nazarbayev'le Rusya’nın Soçi kentinde bir araya geldi. Görüşme başında konuşan Nazarbayev, Rusya-Türkiye ilişkilerinin canlandırılacak olmasına değindi.  Putin de, "Konu buraya gelmişken, çabalarınız ve aracılığınız için size teşekkür etmek isterim. Çabalarınız başarıyla sonuçlandı" ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin,  "Bizim için dost olan ve yıllar içinde benzersiz bir işbirliği ilişkisi kurduğumuz Türkiye'yle ilişkilerimizin tam teşekkülü olarak yeniden kurulmasını içten bir biçimde istiyoruz" dedi. Putin, Sputnik’in yanşattığı açıklamasında  şunları da söyledi:
"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya gerçekleştirdiği son ziyaret de ilişkilerimizi yalnızca eski hâline getirmek için değil onları geliştirmek için de tam kapsamlı bir çalışma yürütmeyi karşılıklı olarak istediğimizi doğruladı."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.