Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk bugünün gündem özeti turizm çin pkk

Putin: Yeni Silahlar Uzun Yıllar Boyunca Geliştirildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta açıkladığı “yenilmez” silahların  uzun yıllar boyunca ve zorlu koşullarda geliştirildiğini söyledi.

Geçen hafta Federal Meclis’e hitap eden Putin, Rusya’nın geliştirdiği en yeni teknoloji ürünü silahları duyururken, “Yeni nükleer füze denedik, dünyanın neredeyse her noktasına ulaşabilir” gibi ifadeleri kullanmıştı.

Vladimir Putin bugün Federal Güvenlik Servisi (FSB) üyeleriyle yaptığı toplantı sırasında tüm dünyada büyük yankı uyandıran yeni silah sistemlerinin nasıl geliştirildiğini açıkladı.

1 Mart'taki Federal Meclis konuşması sırasında "Rusya'yı korumak, stratejik denkliği sağlamak ve uluslararası güvenliği pekiştirmek için" geliştirilen yeni teknolojilerden ve sistemlerden söz ettiğini anımsatan Putin, şöyle devam etti:

“Bu modern teknolojiler üzerindeki çalışmalar uzun yıllar sürdü, çalışmalara binlerce kişi, yüzlerce tasarım ve araştırma ekibi ve Rus sanayi kuruluşları katıldı. Bu kapsamlı projeler için etkili istihbarata karşı koyma koruması sağlamayı başardık.”

Rus lider, FSB üyelerini bu sorumluluk isteyen ve zorlu görevdeki başarıları nedeniyle ve yeni silah geliştirme faaliyetlerini gizlediği için tebrik etti.

Sputnik, bu konudaki haberinde, “18 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesi son Federal Meclis konuşmasında, Rus ordusunun 'yenilmez' bir füze başlıkları ve benzersiz silahlar geliştirdiğini söylemişti” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.