Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı türk silahlı kuvvetleri süt Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ihracat cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan beşiktaş 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Putin’den Arap Birliği’ne İşbirliği Çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin bölgesel güvenliği sağlamak için Arap Birliği ile işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin, Suudi Arabistan’da düzenlenen 29. Arap Birliği Zirvesi dolaysıyıla yayınladığı mesajda, Rusya'nın bölgesel güvenliği sağlamak için Arap Birliği'yle iş birliğine hazır olduğunu belirtti.

 Putin, "IŞİD'in ana güçlerinin yenilgisinden sonra ortaya çıkan koşullarda, Suriye ve Irak'ta siyasi çözüm ve yeniden yapılanma süreçlerini hızlandırmaya, hayati meseleleri çözmeye yardımcı olabiliriz" dedi.

Toplantının Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da zor bir dönemden geçilirken yapıldığını hatırlatan Putin, Suriye, Irak, Libya ve Yemen'de silahlı çatışmaların can almaya devam ettiğini belirterek, bu zorlukların uluslararası toplumun koordineli, kolektif çabalarını gerektirdiğini ve Arap Birliği gibi çok taraflı yapılara olan talebi artırdığını vurguladı.

Vladimir Putin, Rusya'nın bölgesel güvenliği sağlamak için Arap Birliği'yle iş birliğine hazır olduğuna işaret ederken de "IŞİD'in ana güçlerinin yenilgisinden sonra ortaya çıkan koşullarda, Suriye ve Irak'ta siyasi çözüm ve yeniden yapılanma süreçlerini beraber hızlandırmaya, hayati meseleleri çözmeye yardımcı olabiliriz" ifadesini kullandı.

“TERÖRİST GRUPLARLA MÜCADELEYE DEVAM EDİLMELİ”

Sputnik’e göre, Arap devletlerinin egemenliği ve toprak bütünlüğüne tam saygıyla terörist gruplarla mücadeleye devam edilmesi gerektiğini kaydeden Putin, şöyle devam etti:

"Ortadoğu'da uzun vadede normalleşme Filistin sorununa çözüm bulunmadan olanaksızdır. Rusya'nın pozisyonu değişmezdir. Kudüs sorunu dahil, Filistin toprakları ile ilgili bütün sorunlar, Filistin-İsrail doğrudan müzakereleri çerçevesinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları dahil evrensel hukuk kuralları temelinde, Arap Birliği'nin Arap Barış Girişimi dahilinde çözülmelidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.