Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan ak parti abd vakıfbank

Putin’den, Türkiye’nin ‘Yapıcı’ Tutumuna Övgü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düzenlediği geleneksel yıl sonu basın toplantısında Türkiye ve İran’ın yapıcı tutumu sayesinde Suriye’de ateşkesi sağlamayı başardıklarını kaydetti. Putin, Suriye’deki krize ilişkin “Acısını en çok çeken Türkiye. Zira Türkiye, çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul ediyor” dedi.  

Vladimir Putin, Moskova’da düzenlen yıl sonu basın toplantısını izleyen çok sayıda yerli ve yabancı medya kuruluşlarının güncel konulara ilişkin sorularına yanıt verdi. 2018'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde bağımız aday olacağını açıklayan Putin, “Ancak buna rağmen diğer partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyorum” şeklinde konuştu.  

Rus ekonomisinin büyümeye devam ettiğini de söyleyen Putin, askeri harcamaların Rusya’nın sosyo-ekonomik programına olumsuz yansımayacağını ve ekonominin çökmesine neden olmayacağını belirterek “Rusya, silahlanma yarışına girmeyecek” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE VE İRAN’IN “YAPICI” TUTUMLARI

Sputnik’e göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın toplantısında Türkiye ve İran’ın yapıcı tutumu sayesinde Suriye’de ateşkesi sağlamayı başardıklarını kaydetti. Rusya lideri, ayrıca bu süreçte Suriye hükümeti güçleri ve silahlı Suriye muhaliflerinin “katkısına” da dikkat çekti.

Putin, Suriye’deki krize ilişkin bir soruyu yanıtlarken de “Bunun acısını en çok çeken Türkiye. Zira Türkiye, çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul ediyor” karşılığını verdi.

Rusya'nın göçmen sorununun çözülmesine yardım etmek istediğini söyleyen Putin, Suriye'deki krizi Şam'ın yalnız başına çözemeyeceğini, bunun uluslararası toplumun ortak çabasını gerektirdiğinin altını çizdi.

TRUMP “CİDDİ BAŞARILAR ELDE ETTİ”

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in “Ruslarla temaslarına dair FBI'a yalan söylediği” ifadesine ilişkin, “Kesinlikle işbirliği yapmadık" diyen Putin, Donald Trump için “Ciddi başarılar elde ettiğini görüyoruz. ABD'de Trump'ın çalışmalarını gayrimeşru göstermeye çalışıyorlar. Bunun kendi ülkelerine zarar verdiğini anlamıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Vladimir Putin,  ABD ile ilişkilerin gelişmesini ve normalleşmesini isteklerini belirttiği basın toplantısında, Kuzey Kore'nin nükleer statüsünü tanımadıklarını söyledi.

ABD'nin bir yandan “Rusya, Kuzey Kore ve İran'ı aynı gruba alıp birer tehdit olarak sınıflandırmasını, bir yandan da Moskova'dan Tahran ve Pyongyang'la ilgili sorunları çözmesini istemesini” eleştirirken Washington’a hitaben "Bu normal bir şey mi? Aklınız sahiden yerinde mi?" sorusunu sordu.

Vladimir Putin, Çin’i “stratejik ve ticari ortak” olarak nitelediği açıklamalarında Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını da ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.