Ramadi Çatışmalarda Harap Oldu

Irak ordusu Pazartesi günü Irak bayrağını yükselttiği Ramadi kentinin yüzde 80’nini harap olduğu bildirdi. Kentin bazı semtlerinde ise hala IŞİD militanlarının bulunduğu belirtiliyor.

Anbar İl Konseyi Sözcüsü Erid Amaş, Rudaw’a yaptığı açıklamada, Ramadi’yi IŞİD’ten kurtarmak için mücadelenin sürdüğü iki haftayı aşkın sürede yaşanan şiddetin sonucunda kentin yüzde 80’ninin harap olduğunu, Irak ordusunun kentin bazı semtlerini henüz IŞİD militanlarından arındıramadığını söyledi.

Amaş, il yönetiminin çatışmalar sona erdiğinde kentin yeniden inşaası için bazı şirketlerle anlaşmalar yaptığını da kaydetti.

Bu arada, haberde Ramadi’de meydana gelen yıkıntının bir kısmına, IŞİD militanlarınca yerleştirilen patlayıcı ve bomların yol açtığı kaydediliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.