Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi

Rosatom : Akkuyu Santrali 2023 Yılında Devreye Girecek

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom), Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki ilk ünitenin 2023 baharında işletmeye alınmasının planlandığını bildirdi.

Rosatom sitesinde yer verilen takvime göre, Akkuyu'daki ilk ünitenin 22 Nisan 2023, ikinci ünitenin 22 Nisan 2024, 3. ünitenin 22 Nisan 2025 ve 4. ünitenin de 22 Nisan 2026 tarihinde işletmeye alınması bekleniyor.

Sputniknews, bu konudaki haberinde “Rus Su-24 savaş uçağının 24 Kasım 2015'te Türk jetleri tarafından düşürülmesinden sonra Moskova ile Ankara arasında yaşanan gerilimin ardından Rusya'nın Türkiye'ye karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlar, Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşası ile ilgili soru işaretleri yaratmıştı. Ancak ilişkilerde normalleşme sürecine girilmesiyle beraber projenin önündeki engeller kalktı” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.