Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu HAVA HAREKATI DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı cumhurbaşkanı ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan bıst 100 endeksi

Ruhani: ABD’nin Tüm Komplolarını Boşa Çıkarttık

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin son bir yılda İran’ın içişlerine karışmak çabalarının yenilgiye uğradığını belirterek, İran halkının ABD’nin “tüm komplolarını boşa çıkarttığını” söyledi.

Mehr İngilizce’ye göre,  İran İslam Cumhuriyeti’nin zafer yıldönümü dolayısıyla Tahran’da düzenlenen yıllık kutlamalara katılan halka hitap eden Ruhani, “Son bir yılda İran milleti birçok zafer ve başarıyı elde etti” şeklinde konuştu. 

Yılın ilk zaferi olarak 19 Mayıs’ta yapılan seçimi gösteren Ruhani, “Son bir yılda terörün üstesinden geldik. Bölgede IŞİD’e karşı büyük zaferler elde ettik. Irak ve Suriye halklarına verdiğimiz destek iyi sonuçları doğurdu ve bölge halkının terör kötülüğünden kurtuldu” ifadelerini kullandı.

Ruhani,  “Komplocuların bölge ülkelerinin parçalamalarına izin vermedik. Irak, ikiye bölmek istediler ancak Irak milletinin uyanıklığı ve komşu ülkelerin yardımı, dost Irak ülkesinin birliğini garantiledi” dedi.  Ruhani şunları da söyledi:

“ABD’liler iç meselelerimize müdahale etmek istediler, ancak halkımız onlara ret yanıtı vererek gösterdiği direniş vasıtasıyla kurdukları komplolarını boşa çıkarttı. ABD, BM Güvenlik Konseyi’nde de üyeleri tarafından olumsuz yanıt aldı. Nükleer anlaşma konusunda bile şu ana kadar bu anlaşmayı ortadan kaldırmak için birkaç girişimde bulunulmuştur ancak bugüne kadar hepsinde başarısız olmuşlardır. Milletimiz diğer tarafın söz konusu anlaşmaya bağlı kaldığı sürece sadık kalabilir. Eğer (ABD) anlaşmadan çekilirse zararını yakında görecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.