Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Ruhani: Beyaz Saray’daki İran Karşıtlarını Hezimete Uğratacağız

ABD’nin nükleer anlamasından çekilip İran’a yaptırım uygulamasının sarsıntıları sürerken İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu sabah İran Meclisi’nde milletvekillerinin önüne çıktı. İran'ın yaşadığı sorunları atlatacağını söyleyen Ruhani, ABD'yi sert dille eleştirirken "Beyaz Saray'daki İran karşıtlarını hezimete uğratacağız" dedi.

Mehren News’a göre, Ruhani derin ekonomik kriz, kurların yükselmesi, bankacılık sektörüne uygulanan yaptırımları ve işsizlik gibi konulara ilişkin soru önergelerini yanıtladığı oturumda Meclis ile hükümetin hep birlikte büyük bir sorumluluk üstlenerek aralarındaki işbirliğiyle beklenen amaçlara ulaşacaklarını belirtti.

"İşbirliğiyle Sorunları Atlatacağız"

İran’ın işsizlik, bankacılık sorunları kaçakçılık, döviz kurunun yükselişi gibi meseleleriyle karşı karşıya olduğuna işaret eden Ruhani, “Halkımıza durumu izah etmeliyiz. Devrim liderimizin tedbirleri, kuvvetler arasındaki koordinasyon ve silahlı kuvvetlerin işbirliğiyle sorunları atlatacağız” dedi. Ruhani, ABD’ye yönelik olarak şunları söyledi:

“İran milletine ABD tarafından dayatılan komploları boşa çıkartacağımıza dair güvence vermeliyiz. Beyaz Saray’da toplanan bir avuç İran karşıtı grubu hezimete uğratacağız. Beyaz Saray bu oturumun ardından mutlu olacağını sanmasın, tam tersine üzgün olacağını bilmeli, çünkü bu toplantının sonunda İran’daki güç organları arasında büyük bir beraberlik oluşacak.”

"Tüm Dünyadan Destek Bekliyoruz"

Hasan Ruhani, ülkesinin nükleer programının barışçıl olduğunu kanıtladığını da vurgularken de “Nükleer anlaşmanın asıl amacı tüm dünyaya nükleer programımızın barışçıl olduğunu anlatmaktı; onlar yalan dolan iddialara dayanarak bu konuda İran’a karşı birçok yaptırım kararı uygulayıp nükleer faaliyetlerimizin dünyaya tehlike oluşturacağını göstermeye çalışıyorlardı. Anlaşma sonrası alınan 2231 nolu karara göre, İran bu konudaki doğal haklarına kavuşmayı başararak tüm dünyadan destek almayı bekliyor” dedi.

Döviz Sorununun Asıl Kaynağı

İran Cumhurbaşkanı, döviz kurundaki sıkıntılara değinirken de “Bana göre döviz sorununun asıl kaynağı ekonomik gelişmelerden ziyade toplumsal, psikolojik, politik ve diplomatik meselelere dayanıyor” ifadelerini kullandı.

Nükleer anlaşma aracılığıyla bazı alanlarda yüzde yüz amaçlarına ulaşmayı başardıklarını da söyleyen Ruhani, “Bazı konularda ise yüzde seksen ve hatta yüzde altmış. İran karşıtı yaptırımlar kaldırıldı. Ekonomi alanında ise attığımız adımların yanı sıra ABD’nin taahhütsüzlükleri dolayısıyla bazen ilerleyemedik” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Ekonomik ve toplumsal sorunlarımız çözülebilir. Kullanımı gerekli temel ürünlerin uygun bir fiyatla halkımıza ulaştırılmasına çalışıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.