Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kara liste Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan Meslekler çukurova belediyesi medicana Goggle Hakkari

Rumlar, Türkiye'yi BM'ye Yine Şikayet Etti

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye’yi Birleşmiş Milletler’e (BM) yine şikayet etti.

Rum haber ajansına göre  Rum Yönetimi’nin New York’taki BM Daimi Temsilciliğinden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ e gönderilen mektupta Türkiye’nin geçen Haziran sonunda Rum Kesimi’nin “eğemenliğini baltalamak amacıyla hava sahası ve karasularını ihlal ettiği” iddia ediliyor.

Temsilcilik tarafından yapılan açıklamada “Türkiye’nin ihlallerinin” protesto edildiği 7 Ağustos tarihli mektubun 23 Ağustos’ta “BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi’nin resmi bir belgesi” olarak dağıtıldığı belirtildi.

Yunan medyasında da yankı bulan mektubun ekinde ise “Türkiye’nin Kıbrıs’ın (Rum Kesimi’nin) hava sahasında uluslararası hava ulaşım kurallarının tüm ihlallerini yansıtan iki belgeye yer verildiği”ne dikkat çekiliyor.

Mektupta aynı zamanda “Türk savaş gemilerinin kapalı olan limanları yasa dışı biçimde kullanmasına ilişkin detaylı bilgi verildiği” öne sürülüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.