Öne Çıkanlar kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi 2 İlde 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi 2018 FIFA Dünya Kupası Finalistleri

Rus Askeri Polisleri Şam’da Devriye Görevine Başladı

Suriye savaşında Esad rejiminin başlıca destekçisi Rusya’nın askeri polisinin başkent Şam’da devriye görevine başladığı bildiriliyor.

Sputnik İnternational, “Rus askeri polisi, Suriye başkentinin militanlardan kurtarılan güneydeki mahallelerinde devriye görevine başladı” dediği Şam mahreçli haberinde şu bilgilere de yer verdi:

“Mahalle güvenliiğini sağlamak için yaya ve motorize devriyeler tüm başlıca caddelerde görev yaparken gözetleme noktaları da tesis edildi. Askeri polis, 24 saat  görev yapıyor. Halkla bilgi alışverişi ise tam olarak sağlandı.”

CUMARTESİ 3 BİN 200 MİLİTAN VE 5 BİN AİLE YAKINI AYRILDI

Haberde. Cumartesi günü 3 bin 200’den fazla militan ve 5 bin aile mensubu, Yarmuk mülteci kampı dahil Şam’ın güneyindeki  bölgelerinden ayrıldıkları, çekilme çalışmalarının  Rus Suriye Uzlaşı Merkezi ile varılan bir mukatabaka uyarınca gerçekleştiği de belirtildi.

Sputnik İnternational, “halen Şam’ın güneyinin küçük bir kısmının DAEŞ  terörist grubunun kontrol altında olduğunu, Suriye güçlerince söz konusu bölgede operasyonları sürdürdüğünü” de anlattığı haberinde, Rusya’nın, 2011 yılında iç savaşın patlak verdiği Suriye’deki askeri operasyonların Devlet Başkanı Beşar Esad’ın talebi üzerine ve DAEŞ ile mücadele amacıyla Eylül 2015’de başladığını vurguladı.

Habere göre, Rusya’nın operasyonlarına başlaması sonucunda “DAEŞ’in elindeki topraklarının yüzde 90’ından fazla temizlendiği ve 54 binden fazla teröristin yok edildiği" belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.