Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Rus Et Üreticileri: Türkiye’ye İhracat Yapmak İstiyoruz Ama Şu Anda Mümkün Değil

Rusya’nın en büyük sığır eti üreticisi Miratorg’un Genel Müdür Yardımcısı Aleksander Nikitin, Türkiye’ye ihracat yapmak istediklerini, ancak bürokratik engeller nedeniyle şu an bunun mümkün olmadığını belirtti.

Sputnik’e demeç veren Nikitin, “Türkiye’ye sığır ve kanatlı hayvan eti ihraç etmeye hazırız” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak Türk veterinerler başta şirketimiz olmak üzere Rusya’daki kuruluşlarda denetimde bulunsa da, şu anda veterinerlik konusu nedeniyle Türk pazarına erişimimiz bulunmuyor. Denetimlerden memnunuz, ancak bazı bürokratik engeller devam ediyor ve Türkiye'ye ihracat şu an itibariyle kapalı durumda.”

“TOP TÜRKİYE’DE”

Türk pazarıyla ilgili bir diğer sorunun yüksek gümrük vergileri ve kota sistemi olduğunu söyleyen Nikitin, Türkiye’nin gelecekte Rus sığır etini vergi imtiyazlı ürünlere almasını umduğunu ifade etti.

Nikitin, “Her şey Türk tarafının iyi niyetine bağlı. Örneğin; Rusya pazarını Türk sebzelerine açıyor. Neden Türk tarafı da buna bir karşılık vermesin. Yani top Türkiye’de” şeklinde konuştu.

“HELAL ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ”

Türk pazarına yönelik önemli planları bulunan bir diğer Rus şirketi Amar Grup Geliştirme Müdürü Nikolay Kislinskiy, “Russian Chicken” adında bir marka kurduklarını anlattı. Rusya’daki küçük ve orta ölçekli üreticileri bu marka altında toplamak ve Türkiye ile diğer Ortadoğu ülkelerine ihracat yapmak istediklerini kaydeden Kislinskiy, şöyle devam etti:

“İhracat izni almak için gerekli dokümanları hazırlıyoruz. Kanatlı hayvan etinde Müslümanlar için helal ürün çok önemli. Bunun üzerinde çalışıyoruz ve gerçekten helal, yüksek kaliteli ürünler üretiyoruz.”

“TÜRKİYE İLE ORTAK TİCARET EVİ KURACAĞIZ”

Kislinskiy, yakın gelecekte Türkiye ile ortak ticaret evi kurmayı planladıklarını, bunun fiyatlara istikrar kazandıracağını ve üreticiler için elverişli koşullar yaratacağını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
RusyaTürkiyeSığır Eti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.