Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Rus Medyası: IŞİD'in kaçırdığı asker için MİT devrede

MOSKOVA(ANKA) - IŞİD'in Kilis sınırında kaçırdığı öne sürülen Türk askeri Serter Taş için MİT'in devreye girdiği iddia edildi. Rus medyası,  yapılan temaslarda, askerin sağ olduğu bilgisine ulaşılırken, IŞİD'in yakın zamanda askeri serbest bırakmak için şartlarını Türkiye'ye bildireceğinin öğrenildiğini öne sürdü.  Bu arada, Sputnik'e konuşan baba Aydın Taş ise bir an önce oğluna kavuşmak istediğini söyledi.

Sputnik, IŞİD tarafından kaçırıldığı öne sürülen Türk askeri Serter Taş'ın bırakılmasıyla ilgili "MİT'in IŞİD ile yaptığı görüşmenin içeriğine ulaştığını" bildirdi. Ajans “MİT Müsteşarlığı, askerin serbest bırakılması için Başbakanlığın talimatıyla IŞİD masasına bakan MİT birimine talimat verdi. IŞİD masasına bakan ve bu konuda uzman olan MİT ekibi daha önce de Musul konsolosluk çalışanlarının serbest bırakılması olayında da görev almışlardı” savlarını dile getirdi.  “IŞİD sorumlusuyla WhatsApp'tan temas kuruldu” gibi iddialara da yer verilen haberde “Askerin sağ olduğu ve ayağındaki yaranın da tedavi edildiği cevabını veren sorumlu ise askerin güvenilir bir yerde cezaevinde olduğunu aktardı" ifadeleri kullanıldı. Sputnik,  IŞİD adına görüşmeyi yapan kişinin "MİT'e anlaşma maddelerini yakında bildireceklerini söylediğini" de belirtti. 

Bu arada, habere göre,  IŞİD'in rehine olarak elinde tuttuğu, Iğdır nüfusuna kayıtlı olan er Serter Taş'ın babası Aydın Taş ise, Sputnik’e, "Oğlumuzun kimin tarafından kaçırıldığı söylenmedi" dedi. Serter Taş'ın ailesinin, bir an önce oğullarına kavuşmak istediklerini söyledikleri aktarıldı. (ANKA)

(CN/ORH) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.