Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Ruslar Sandık Başında

Rusya bugün devlet başkanını seçiyor. 109 civarında milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Rusya’da bugün yapılan başkanlık seçimlerinden mevcut devlet başkanı Vladimir Putin’in büyük farkla galip çıkması bekleniyor.

Sputnik’e göre, Rusya'nın her bölgesinde yerel saatle 08.00'de açılan sandıklar 20.00'de kapanacak. Oy kullanma işlemleri ilk olarak Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka ve Çukotka bölgelerinde başladı. Burada sandıklar dün TSİ 23.00'te açıldı.

Bugün yapılan seçimde ülkenin devlet başkanı olan Vladimir Putin'in altı yıllık görev süresinin sona ermesinin ardından göreve gelecek isim belirlenecek.  İlk turda mutlak çoğunluk sağlanamaması durumunda üç hafta sonra ikinci tura gidilecek.

Ancak sekiz adayın yarıştığı seçimde Vladimir Putin’in birinci turda  seçileceği düşünülüyor.  Nitekim Rusya'da yapılan son altı devlet başkanlığı seçiminin sadece birinde ikinci tura gidilmesi gerektiğine, 1996'da düzenlenen bu ikinci tur seçimlerde dönemin mevcut devlet başkanı Boris Yeltsin'in, komünist rakibi Gennadiy Zyuganov'u yendiğine dikkat çekiliyor. 

PUTİN OY KULLANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, oyunu önceki seçimlerde olduğu gibi başkent Moskova'daki Rusya Bilimler Akademisi'nde kullandı. Rus lider Putin, oyunu kullanmasının ardından da kendine devlet başkanlığı görevini devam etme hakkını verecek her oy oranını başarı olarak kabul edeceğini söyledi.

BBC NEWS:  PUTİN 1999’DAN BERİ RUSYA’NIN HAKİM ŞAHSİYETİ

Bu arada, Rusya’da bugün yapılan başkanlık seçimi, dünya medyasınca yakından izleniyor. İngiliz medya kuruluşu BBC News, seçimin ilk sonuçlarının gece saatlerinde alınacağını belirtirken “Sayın Putin, 1999’dan beri  ya devlet başkanı yada başbakan olarak Rusya’nın hakim şahsiyetidir” dedi.

Putin’in ülkeyi 6 yıl daha yönetmeyi umduğunu kaydeden BBC News, Putin’in seçimde 7 rakibi olduğuna işaret ettikten sonra “Ana muhalefet lideri Aleksei Navalny, siyasi olduğunu söylediği  bir kararla dolandırıcılıktan mahkum olması nedeniyle yarışmaktan men edildi” dedi.

CNN İNT:  PUTİN İKTİDAR ÜZERİNDE DAHA BÜYÜK KONTROL PEŞİNDE

Rusya’daki seçim sürecini yakından izleyen CNN İnternational ise, bugün Rusya’da yapılan seçimin Putin’in iktidarını 6 yıl daha sağlamlaştırması yönünde  yaygın bir beklentisinin bulunduğunu belirtti.

Seçimde “anlamlı” bir muhalefetin bulunmadığı yorumunun yapıldığı haberde, “Putin’in en sert siyasi rakibi” olarak adlandırdığı Aleksei Navalny’nın ise yarışmasının yasaklandığı vurgulandıktan sonra şöyle deniliyor:

“Dördüncü defa başkan olmaya talip Putin,  zaten diktatör Joseph Stalin’den bu yana ülkenin en uzun süre görev yapan lideridir. Bir galibiyet, Rusya’nın 2024 yılına kadar Putin tarafından yönetileceği anlamına gelir. Bunun ardından anayasa gereği görevi bırakmaya mecbur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.