Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Rusya'dan ABD'ye "Huawei" Eleştirisi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin sahibinin kızı ve şirketin Mali İşler Direktörü (CFO) Meng Wanzhou'nun Kanada'da tutuklanmasını eleştirerek, "Bu süper güç olan bir ülkenin, kimsenin anlamadığı kibirli politikasıdır." dedi.


Lavrov, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Huawei'nin sahibinin kızı ve şirketin CFO'su Meng Wanzhou'nun, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek suçlamasıyla Kanada'da gözaltına alınmasını değerlendiren Lavrov, "Bence bu, çoğu normal ülkenin ve insanın reddettiği bir politikanın yeni bir örneğidir." dedi.

Meng'in, İran'daki ticaret nedeniyle ABD'nin talebiyle Kanada'da tutuklandığına işaret eden Lavrov, "Ancak Huawei veya Çin'in bununla ne ilgisi var? Bu süper güç olan bir ülkenin, kimsenin anlamadığı kibirli politikasıdır. Bu, ABD yasalarının, toprakları dışında uygulanmasının bir başka örneğidir. ABD'nin bazı yakın müttefikleri bile buna karşı." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.