Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Rusya Devlet Başkanlığı Seçimi İçin Türkiye’de Oy Kullanılmaya Başlandı

Rusya’da 18 Mart’ta yapılacak ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zaferiyle sonuçlanması beklenen devlet başkanlığı seçimileri için Türkiye’deki Rus vatandaşları dün oy kullanmaya başladı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden verilen bilgiye göre, 18 Mart Pazar günü yapılacak olan Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri kapsamında Türkiye'de oy verme işlemleri başladı. Rus vatandaşları 11 ayrı merkezde oy kullanabilecek.

Sputnik’e göre, Türkiye’de oy kullananlar arasında Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin inşaatı için ülkeye gelen Rus vatandaşları ile Mersin ve Adana'da sürekli olarak yaşayan Rus vatandaşları olduğu belirtilirken ilk defa oy kullanan Rus vatandaşlarına hatıra eşyalar dağıtıldığı bildirildi

Türkiye'deki Rus diplomatik temsilciliklerine uzak mesafede yaşayan Rus seçmenler için önümüzdeki iki hafta boyunca Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde sandıklar kurulacak. Bu kapsamda Kocaeli'nin Darıca ilçesi,  Antalya'nın Alanya ve Kemer ilçesleri,  Bursa, Eskişehir ve İzmir'de  Rus vatandaşlarına oy kullanma olanağı sunulacak.

Rusya Merkezi Seçim Komisyonu verilerine göre, Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri için Rusya dışında 145 ülkede 385 oy sandığı kurulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.