Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN fenerbahçe Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan

Rusya: Deyr Ez Zor’un Yüzde 85’i Suriye Güçlerinin Kontrolünde

Rusya Savunma Bakanlığı, Deyr ez Zor’u kurtarma operasyonunu sürdüren Suriye hükümet güçlerinin Deyr ez Zor’un topraklarının yüzde 85’ini tamamen kontrol ettiklerini, kentin tamamının bir hafta içinde kurtarılmış olacağını söyledi.

Sputnik İngilizce’ye göre, Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü General İgor Konaşenkov, “Deyr ez Zor’un topraklarının yüzde 85’i Suriye kuvvetlerinin tam kontrolünde. Gelecek hafta içinde kent tamamen kurtarılmış olacak” şeklinde konuştu.

Bu arada, Suriye hükümet güçlerine, “Suriye Demokratik Güçleri ve ABD askerlerinin kontrolünde olan Fırat’ın batısındaki bazı bölgelerden iki defa ateş edildiğini” de söyleyen Rus generali, “Suriye kuvvetlerinin başarısının karşısında ABD’nin liderliğindeki uluslararası koalisyon ve Suriye Demokratik Güçlerinin Rakka’yı kurtarma operasyonunu durdurduklarını” da öne sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.