Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Rusya PYD Konusunda Geri Adım Atmıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya’nın 18 Kasım’da Soçi’de ev sahipliğini yapacağı “Suriye Ulusal Diyalog Kongresi”ne PYD’nin davet edilmesine karşı çıkan Ankara’nın tepkisine ilişkin, "Bu Kürtler, Suriye'nin vatandaşı, Türkiye'nin değil" ifadelerini kullandı.

Gazetecilere konuşan Mihail Bogdanov, "Türk partnerlerimizle her zaman görüşme halindeyiz. Zira Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) tüm taraflarının ve Suriye'deki diğer Kürt kuruluşlarının Suriyeli olduğu düşüncesinden hareket ediyoruz. Bu Kürtler, Suriye'nin vatandaşı, Türkiye'nin değil. Bu nedenle bu ayrımın yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

KONGREDE "TÜM TARAFLAR YER ALMALI”

"Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne ülkedeki Kürtler, Araplar ve farklı mezheplerin temsilcileri de dahil tüm etnik ve mezhep gruplarının yer almasından yanayız" ifadelerini de kullanan Bogdanov, Kongre'nin tek seferlik bir etkinlik olup olmayacağı yönünde de henüz bir karar alınmadığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.