Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Sıkıntı 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Phaselis 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti Cyril Ramaphosa

Rusya: Son 48 Saatte 6 Bin 500 Militan Doğu Guta’dan İdlib’e Tahliye Edildi

Rus Savunma Bakanlığı, son 48 saat içinde yaklaşık 6 bin 500 militanın, başkent Şam kırsalındaki Doğu Guta'ya bağlı İrbin kasabasından İdlib'e tahliye edildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Son iki gün içinde 6 bin 441 militan aileleriyle birlikte İrbin kasabasından İdlib kentine yerleştirildi" dendi.  

Açıklamaya göre Cumartesi günü 981 militan, 17 otobüsle İrbin'deki koridor üzerinden Doğu Guta'yı terk etti. Tahliye operasyonları dün de devam ederken 5 bin 453 militan ve aile bireyleri 81 otobüsle İdlib'e götürüldü. Militanların ve ailelerinin bulunduğu konvoyun güvenliğini güzergah boyunca Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi yetkililerinin kontrolünde, Suriye polisi ve Suriye Kızılayı temsilcilerinin temin ettiği belirtildi.

DOĞU GUTA'DAN AYRILAN SİVİLLERİN TOPLAM SAYISI 114 BİN OLDU

Sputnik’e göre, Rusya Savunma Bakanlığı, insani molaların başladığı 27 Şubat'tan itibaren yaklaşık 114 bin kişinin Doğu Guta'yı terk ettiğini açıkladı. Bu arada, Doğu Guta'da daha önce teslim olmayı reddeden Ceyşul İslam (İslam Ordusu) militanlarının silahlarını bırakıp bölgeyi terk etmeye hazır olduğu belirtildi.

Rusya Genelkurmay yetkilisi Stanislav Gacimagomedov, Ceyşul İslam liderlerinin, Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezindeki askerler ile temas halinde olduğunu kaydetti. Gacimagomedov, Ceyş'ül İslam militanlarının Duma'dan ayrılması için sadece militanların tahliyesinde kullanılacak otobüslerin sayısı gibi teknik meselelerin çözülmesi gerektiğini de ekledi.

Sputnik, “Doğu Guta'dan tahliye anlaşmasını kabul eden iki büyük örgüt olan Ahrar'uş Şam ve Feylak el Rahman militanları geçen hafta bu bölgeden tahliye edilip İdlib'e götürülmüştü. Bu grupların ardından Doğu Guta bölgesinde son büyük örgüt olarak Ceyşul İslam kalmıştı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.