Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk bugünün gündem özeti turizm çin pkk

Rusya: Suriye’de 3 Yılda 85 Bin Teröristi Öldürdük

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Bondarev, Suriye’de son 3 yılda gerçekleştirilen Rus hava baskınları sonucunda 85 bin teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Hava Kuvvetleri eski Başkomutanı olan Bondarev, RT Arapça tarafından yayımlanan açıklamasında Suriye savaşının son 3 yılında 100 bine kadar teröristin öldürüldüğünü belirtirken, bunlardan 85 binin Rus hava kuvvetlerince düzenlenen hava baskınlarının sonucunda öldüğünü kaydetti.

Son 3 yılda teröristlere ait on binlerce mevzi ve tesisin de yok edildiğini ifade eden Bondarev, Rus hava kuvvetlerinin Suriye kara kuvvetlerinin hızlı ilerleyişine zemin hazırlamak üzere kayalık ve dağlık bölgelerdeki terörist mevzilerini de vurduğunu anlattı.

Bondarev, Rus ordusunun Suriye’deki operasyonlar sırasında 112 mensubunu yitirdiğini belirtikten sonra Rus kuvvetlerinin ayrıca 8 uçak, 7 helikopter ve 1 veya 2 zırhlı personel taşıyıcısı ve zıhrlı aracını da kaybettiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
RusyaSuriyeRusya Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.