Öne Çıkanlar Afrin Hakkari gündem özeti çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Rusya: Suriye’de Militanlar Elinde NATO Silahları Bulundu

Rusya, başlıca destekçisi olduğu Suriye ordusunca militanlardan kurtarılan bölgelerde “NATO devletlerince üretilen silahların bulunduğunu” duyurdu.

Rusya’nın Suriye Uzlaşı Merkezinden yapılan açıklamada, merkeze bağlı subayların militanlardan kurtarılan bölgelerde “NATO devletlerince üretilen silahların yanasıra yer altı patlayıcı üretim tesisleri, tibbi tesislerin bulunduğu yeraltı tünelleri ile sivillerin gözaltında tutulduğu tesisleri” ortaya çıkardıkları belirtildi.

Suriye Uzlaşı Merkezi temsilcisi Andrei  Nekipelov, Humus ilinde El Nusra Ceppesi’ne ait bir gözetleme noktasında bulundukları belirterek, “Burada çok sayıda gaz maskesi, yurt dışında üretilen silahlar. Örneğin TOW-2 tank savar güdümlü füzelerini görüyoruz. Tesisler çok iyi donatıldı” dedi.

Sputnik International, açıklamayı aktardığı haberinde, “Suriye hükümet güçleri de daha önce defalarca İsrail’in yanısıra NATO üyesi devletlerinde üretilen silahları bulduklarını duyurmuşlardı. Bilgi, koalisyon üyelerince  ne doğrulandı ne de yalanlandı ancak ABD ve AB müttefiklerinin bazıları, iç savaşın başladığı 2011 yılından beri ‘ılımlı Suriye mualefeti’ olarak niteledikleri gruplara destek veriyor” dedi.

Haberde ayrıca “Rusya'nın, İran ve Türkiye ile birlikte Suriye’deki ateşkes rejiminin garantörlerinden biri olduğuna” da dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.