Rusya, Suriye'ye giden insani yardım uçakları için Türkiye'den izin istemedi

MOSKOVA (ANKA) - Türkiye'nin, Suriye'ye insani yardım götüren Rus kargo uçaklarının Türk hava sahasını kullanması yönünde Rusya'dan bir izin talebi almadığı bildiriliyor.

Sputnik haber ajansına göre, Rus medyasına konuşan bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ''Rusya'dan, Suriye'ye gidecek uçakların Türk hava sahasını kullanması yönünde herhangi bir talep almadık'' dedi.

-“KONUNUN HASSASİYETİ NEDENİYLE DİKKATLE DEĞERLENDİRİYORUZ”-

Bununla birlikte Suriye'ye uçan yabancı uçaklarla ilgili Türkiye'de izlenen prosedüre ilişkin bilgi de veren yetkili, Suriye'ye uçacak herhangi bir yabancı uçağın Türk hava sahasını kullanmasına izin verilip verilmeyeceğinin, 'konunun hassasiyeti nedeniyle özel bir dikkatle değerlendirildiğini' de ifade etti.

Haberde “Daha önce Yunanistan ve İran, Suriye'ye gidecek Rus insani yardım uçaklarının kendi hava sahalarından geçmesine izin verdiklerini duyurmuştu. Bulgaristan da 'uçakların ne taşıdığının tam olarak bilinmediği' gerekçesi ile hava sahasını Rus kargo uçaklarına açmayacağını açıklamıştı. Bunun ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de alternatif hava rotalarının değerlendirileceğini söylemişti” deniliyor. (ANKA)

(CN/ORH) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.