Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Rusya: Türkiye Kusur Bulmak İçin Bahane Arıyor

Ankara’nın bir Rus savaş uçağının cuma günü Türk hava sahasını ihlal ettiği açıklamasına Rusya’dan tepkiler sürüyor. Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, “Türkiye, Rusya’nın operasyonlarına kusur bulmak için bahane arıyor” iddiasında bulundu.

Türkiye’nin  açıklamasını değerlendiren Konstantin Kosaçev, Ankara’nın Rusya’nın Suriye’deki terörle mücadele operasyonuna “kusur bulmak için bahane aradığını” öne sürdü. Rus medyasına konuşan Kosaçev, “Aslında Rusya, ABD ve Türkiye terörle mücadelede müttefiklik yapmalı. Bu müttefiklik kapsamında da Türkiye, gerekli olması halinde, terörle mücadele eden uçakların hava sahasına kısa süreli olarak geçiş yapmasına izin verebilirdi” dedi.

ANKARA, SURİYE’DE “İKİLİ OYNUYOR"

“Ancak bunun tam tersi yaşanıyor” diye devam eden Kosaçev, “Bunun aksine Türkiye, Rusya’nın katıldığı terörle mücadele operasyonuna kusur bulmak için bahane arıyor ve bu operasyona hiç yardım etmiyor. Bu da Ankara’nın Suriye’de ikili oynadığını bir kez daha ortaya koyuyor” gibi ağır sözleri kullandı. 

Kosaçev, Ankara ve Pentagon’un, bir Rus uçağının cuma günü Türk hava sahasını ihlal ettiği yönündeki değerlendirmelerine “güvenmemek gerektiğini” de savunduğu açıklamasında, “ABD’nin ‘bizimki her zaman haklıdır’ şeklindeki tutumu çok tehlikeli. Zira bu tavır, Ankara’da istediğini yapabileceği yanılgısı yaratıyor” savlarını da dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.