Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Rusya, Türkiye’yle 1 Milyar Dolar Sermayeli Yatırım Fonu Oluşturacak

Rus uçağının düşürülmesinin ikili ekonomik ve ticari  ilişkilerde yarattığı ciddi krizi gidermeye çalışan Rusya ve Türkiye’nin  1 milyar dolar sermayeli yatırım fonu oluşturacağı bildiriliyor. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Genel Direktörü Kirill Dmitriyev de,  “RDIF, Rus-Türk ortak yatırım fonu çerçevesinde tarım, sağlık, turizm ve altyapı gibi alanlarda 300 milyon dolar değerinde projelerin tartışılmasını değerlendiriyor” dedi.

Rus  İzvestiya gazetesi, Rusya'nınTürkiye ile oluşturacağı1 milyar dolar sermayeli ortak yatırım fonunun ilk projelerini 2017’de finanse etmeye başlayabileceğini yazdı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Genel Direktörü Kirill Dmitriyev İzvestiya’ya demecinde, “RDIF, Rus-Türk ortak yatırım fonu çerçevesinde tarım, sağlık, turizm ve altyapı gibi alanlarda 300 milyon dolar değerinde projelerin tartışılmasını değerlendiriyor” şeklinde konuştu.  

Sputniknews’a göre,  Dmitriyev, “RDIF yaklaşık 20 ülkeyle birkaç yüz milyon dolar sermayeli ortaklıklar kurdu. Fonun hedef sermayesi 1 milyar dolar” diye ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.